24 de novembre 2008

Dijous 27, ple ordinari: Llum i taquígrafs als abocaments de runa a Viladecavalls (2)

Aquesta tarda he assistit a la comissió informativa de ple. Allà he pogut constatar el nerviosisme d’alguns membres de CiU-PVA, generat per les mocions que presentem des d’Esquerra. Si tot s’ha fet de forma correcta, sol·licitar l’obertura d’expedients informatius per abordar abocaments de runa i altres materials residuals no hauria de posar nerviós a ningú, no us sembla?


2. Zona esportiva municipal Can Trias / Carretera B-120


Mostra un mapa més gran


Aquesta zona d’abocaments tampoc apareix a l’informe emès des de l’àrea tècnica d’urbanisme de l’Ajuntament de Viladecavalls, arran de la nostra sol·licitud de la relació de tots els permisos, projectes i llicencies,concedits i/o en tramitació, referents a abocaments de terres al terme municipal de Viladecavalls. En aquest abocament concret, una part dels terrenys afectats pertanyen al terme municipal de Terrassa, com algú ja va escriure fa unes setmanes en aquest comentari anònim.


Justament, aquesta és la zona on fa poques setmanes es va produir un corriment de terres abocades que va ocasionar un tall a la carretera B-120, fet que ja vaig comentar-vos aquí. A continuació, us penjo diverses fotografies als terrenys esmentats on es pot observar la presencia de runa i materials residuals de composició diversa, barrejats amb la terra abocada als terrenys esmentats:
Fa uns mesos, un comentari anònim en aquest bloc apuntava la possibilitat que aquest abocament proper a la Zona Esportiva Municipal de Can Trias podia estar relacionat amb l'empresa que va realitzar els abocaments il·legals de runa a Can Baiona. En aquest sentit, aportem fotografies realitzades a) als abocaments anteriorment esmentats i b) als abocaments de runa il·legals realitzats a la finca de Can Baiona, on s’observa una excavadora amb la mateixa placa de matrícula a les dues zones d’abocaments esmentades:

a) Excavadora a l'abocament "Zona Esportiva Municipal de Can Trias"b) La mateixa excavadora als abocaments il·legals de la finca de Can Baiona


En les sessions plenàries de 31 de juliol i de 2 d’octubre de 2008 no es va poder aclarir la presumpta relació entre el Primer Tinent d’Alcalde Sr. Francisco Vega Aragón i la mercantil que ha realitzat els abocaments il·legals de runa a la finca de Can Baiona. Precisament, aclarir aquesta presumpta relació va comportar incoar un expedient sancionador a un agent de la Policia Local de Viladecavalls.


Esquerra-Viladecavalls volem arreglar les coses.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Felicitats a totes i tots, soc l'autor del comentari que jo faré boicot al dinar de sant martí, en cap moment vaig promoure un boicot institucional, va ser una decisió meva i aixó a condicionat el titol de la nova revista municipal, "Sant Martí, de gom a gom", el díptric d'esquerra del carrer major també ha promogut l'aparició de la revista tant a l'editorial com al "destaquem". Qui condiciona la revista que paguem entre totes i tots els vilatans i que no és res més que propaganda de CiU i PVA?
El proper mes tindrem una nova revista amb titulars "No son abocaments" o "estem per la natura ja que fem creixer noves muntanyetes" o "jo no en sabia res, van ser els altres"
Felicitats i endavant.

Anònim ha dit...

Insisteix-ho amb el tema l'aparcament previst a Zona era molt més petit.
No es perdia terreny, ja que no estava prevista la montanyeta, i ara desprès de la teva denuncia ho tapen plantant-hi arbres.
Molt ecologistes! Arbres a dalt i runa a sota!
Ens veurem al ple.

Anònim ha dit...

Una pregunteta... aquesta muntanya sera un parking, ok, però despres de deixar el cotxe aparcat tindre que baixa i per agafar-lo fer una bona pujada... quina merda de parking!!! jo deixarè el cotxe en un altre lloc...

esta clar, amaguen un abocament de l'empresa o amics del PVA com a un parking. Quans € s'haura embuxacat aquest???
i lo mes trist, es que segurament que homs no sabia res!

Lluís Soler Turu ha dit...

anònims,

Jo sóc de l'opinió que el Sr. Homs està ben assabentat d'aquests abocaments. Aquesta nit tractarem el tema al ple, a veure fins a quin punt podem aclarir la legalitat dels abocaments, o hem de recórrer a altres estaments.

En parlem a partir de demà.

salut i blocs!