18 de febrer 2009

A un pas de la sociovergència, o com canviar-ho tot perquè res no canviï

Llegeixo avui al Diari de Terrassa que CiU i PSOE es troben a un pas de tancar el pacte de govern. El titular no em sorprèn. Cada cop era més evident que el PSOE aplanava el camí per consolidar un futur pacte sociovergent, igual que era evident la falsa solidesa del pacte CiU-PVA. Felicito, doncs, al portaveu del PSOE-Viladecavalls Sr. Francisco García Cano perquè la seva cursa particular per governar a qualsevol preu és a punt de finalitzar exitosament.


La mateixa notícia també recull declaracions del Sr. García on afirma que “ha intentat acabar amb el govern de CiU durant 6 anys, i que no ho ha aconseguit perquè ni ERC ni ICV no han estat a l’alçada”. Suposo que, segons el Sr. García, estar a l’alçada significa que l’havíem de fer Alcalde, perquè així ho ha imposat sempre el PSOE a totes les negociacions. Suposo que encara no ha paït que, en els últims 6 anys, els regidors de ICV i ERC sempre han sumat més que els regidors del PSOE. En la meva modesta opinió, és el Sr. García qui no ha sabut estar a l’alçada.


Malgrat afirmar que ha intentat acabar amb el govern de CiU durant 6 anys, sembla que el Sr. García no tindrà cap problema a l’hora de mantenir CiU i l’Il·lustríssim Sr. Homs a l’alcaldia. Tenint en compte que, durant aquests sis anys, pel Sr. García sempre ha estat impensable que un govern alternatiu a CiU fos liderat per ERC i/o ICV, la conclusió és clara: el Sr. García -portaveu del PSOE-Viladecavalls- prefereix governar a qualsevol preu, abans que construir un equip de govern millor que l’actual.


Si la militància del PSOE em permeten un consell, que no s’entretinguin en la palla de l’ull aliè, i que resolguin la biga (o les bigues) que tenen en l’ull propi. Perquè està clar que alguna cosa falla a can PSOE-Viladecavalls si a les eleccions municipals van obtenir uns 500 vots, però a la resta d’eleccions els seus votants oscil·len entre 800 i 1800.


Llegeixo també a la mateixa crònica del Diari que els regidors del grup municipal de CiU tanquen files al voltant de l’Il·lustríssim Sr. Homs, la Sra. Parellada, el Sr. Florido i el Sr. Faure. Tampoc em sorprèn, tot i que m’entristeix. Perquè negar la crispació social, negar les violacions de drets fonamentals, negar les irregularitats existents o negar el gravíssim estat d’endeutament no fa que totes aquestes situacions deixin d’existir al nostre poble. Tot això ha passat, passa i continuarà passant a Viladecavalls mentre governi l’actual cúpula de CiU. Ells, juntament amb el Sr. Vega, són els responsables d’haver portat el nostre poble a l’actual estat de crispació. I un pacte CiU-PSOE no és la solució de res, justament perquè no farà canviar res. Potser, com diria aquell, es tracta de canviar-ho tot perquè res no canviï.

17 comentaris:

Anònim ha dit...

Estic totalment d'acord amb el que dius...Creieu que sense cap canvi al govern de CIU les coses canviaran?? El portaveu del PSOE li ha interessat enredar-se perquè és capaç de casar-se amb el dimoni per tal d'estar al poder. Que tingui clar que ells són 2 i CIU 6...per tant, seguirem igual...

Anònim ha dit...

Si el Garcia Cano volgués podria ser alcalde. Estan necessitats.El Vega no va ser alcalde perquè era la marca blanca de CiU.Per cert abans no els feia vergonya dir-ho obertament. I ara?

... ha dit...

Boníssim l'adhesiu de la possible no existència de PSC :D tot i estar al quinto pino les "polèmiques" dels busos ateus i cristians arriben a les nostres orelles... quin país senyor! quin país! :D
Una forta abraçada!

Anònim ha dit...

Ara a fer d'oposició li diuen ser antidemocràtic. Ridícul que es pugui arribar a dir que es senten perseguits els 4 regidors que no pinten gaire. És curiós que utilitzin aquestes paraules en un escrit al diari. Crec que s'obliden de les pressions i assatjaments que ells han fet a alguns treballadors amb setències de vulneracions de dret fonamentals de la constitució. És molt fort. Mira no estic d'acord amb tota la constitució espanyola però hi han articles que són correctes i l'art. 14 és un d'ells.
Abans de dir les coses haurien de mirar el seu "expedient" i en allò que ells han fet.
Per cert regidors que no pinteu gaire disculpeu que us digui així. També haurieu de ser prudents en allò que expliqueu a la gent de confiança...
Que governin amb el PSOE, nosaltres a lo nostre, mantenint els nostres ideals, crec que és més digne.
Sort al nou govern.

Carles Rodríguez ha dit...

Totalment d'acord amb la teva entrada. Si tant insistent ha sigut el PSC-PSOE durant sis anys per canviar el govern de Viladecavalls, com s'entén que ara participin d'ell¿?
El seu portaveu no m'ha contestat res al bloc i, a més, ha reconegut que les meves paraules podrien haver sigut molt més contundents encara.
Salut!

maripau ha dit...

No entiendo como se puede cambiar así de opinión. Quien hace menos de un año pretendia para él o para Paco Vega la alcaldía para sacar al dictador del poder (lo llamaba él así), ahora se conforma ¿con qué?, tal vez segundo teniente de alcalde aunque sea primero...apoyará a quien tanto criticó por sus formas. Hasta declaró en un juzgado contra él,

Anònim ha dit...

Crec molt positiu el pacte CiU/PSC-PSOE, Esquerra és l'única alternativa, ambdós partits quedaran esquitxats després del mal govern CiU-PVA, si el PSC-PSOE, estan dintre del govern, veu que han passat coses de dubtosa legalitat (ja que entra sense fer cap auditoria)ho hauria de denunciar o es converteix en còmplice.
Al PSC-PSOE li falla el candidat, en aquests últims 10 anys, amb el Quico al davant el sostre a les municipals ha estat de poc més de 500 vots, el sostre en altres eleccions (estatals, generalitat...)és molt superior, de 800 a 1800, el PSC-PSOE, seguin la seva paciencia, a les passades eleccions municipals hauria d'haver-lo apartat ja que portava 8 anys perden, (en 8 anys, no 6, dugues oportunitats perdudes) i en aquestes últimes eleccions va passar de 3 a 2 regidors.
Francisco Garcia Cano, dimiteix, plega, se t'ha vist la de sota, amb tú al capdevant sempre el PSC-PSOE perderà i mai podrà plantejar-se una alternativa de govern d'esquerres.

Anònim ha dit...

No m'agrada gaire això que ha dit el Manel que no es volia fer el pacte amb el Quico perquè era de Can Trias. Dir aquestes coses tan simples no és correcte.Et tracta com si pel lloc de residència puguessim etiquetar a una persona. Manel pensa que hi han altres coses darrera del vostre lider amb les que no estem d'acord. Estil, pragmatisme, idees, etc,etc. És la opinió d'un anònim però ens confirma el que pensavem vist el seu canvi de rumb tan radical que ha fet ara pactant amb la CiU de l'Homs i la Regina

maripau ha dit...

Hola Lluis:
Esta noche he visto a un representante del P.S.C. miembro de la Comarcal y me ha comentado que no quieren que se pacte en Viladecavalls.
¿Que es más beneficioso para los miembros de Vila, pactar en contra de su partido u obedecer? ahora se pueden repartir el sueldo del Vega, pero ¿y después?.
Se habla de "posibles expulsiones" y hay quien necesita "pertenecer" al partido ya que si no ¿con quien se presentará a las próximas? ¿o es que como Paco Vega están pensando en hacerse militantes de CDC por eso de "la casa gran del catalanisme"?
En breves días tendremos la respuesta.
A los amigos que tengo dentro del PSC les digo que respetaré su opción aunque no la entienda.

Antoni Peiruza Rocamora ha dit...

Visto lo que dice PSC de la comarcal y de la central, solo hay tres opciones:

-1ª. Pacto Sebastiá-Quico.
Resultado final, próximas elecciones no tenemos al Quico.
Conclusión…………….. Bueno para dentro de 2 años

-2º. No pacto.
Resultado final, se hará lo correcto con una oposición constructiva.
Conclusión…………….. Bueno para ya.

-3º. No pacto, no Quico en las próximas.
Resultado final, se hará lo correcto con una oposición constructiva.
Conclusión……………… Bueno ya y bueno en 2 años.

Te lo mires como quieras, CIU lo tiene fatal, hay que tener paciencia.

Un saludo

Anònim ha dit...

La nau on es va fer el carnestoltes va ser fatal, com es que aquesta vegada no han llogat l'entoldat, que tampoc han cobrat el de la festa de Sant Martí?

Lluís Soler Turu ha dit...

anònim,

L'Ajuntament està massa endeutat per pagar el lloguer de la carpa. El pressupost municipal per l'any 2009 parla per si sol...

Salut i blocs!

Anònim ha dit...

Algú va veure el Divendres a canal Català a la Regina?
Va ser patètic. Tot el que va dir va ser que els botiguers del poble havien fet moltes botifarres pel dijous llarder!!!
I això amb els nostres diners!!!

Anònim ha dit...

A l'Ajuntament els que manen són el Faure, el Florido i la Susanna aquesta. De fet sembla ser que deixen creure al Sebastià i Regina que són ells el que manen però no és així.

Anònim ha dit...

Cada cop més el govern del Sebastià em recorda al govern de l'Esperança Aguirre:la culpa de tot allò que estan fent (irregularitats vàries, etc...) sempre és culpa dels altres, és a dir, els que ho denuncien o defensen la legalitat...

Anònim ha dit...

Fa temps que tinc una curiositat ja que desconec cóm funciona el tema: ser fill de l'Alcalde també és considerat autoritat?? Ho pregunto perquè el cotxe del fill del Sr. Homs, habitualment aparca en el lloc reservat a autoritats i mai el multen... És per això que dedueixo que també té la categoria d'autoritat... és així??

Anònim ha dit...

Yo no he visto el coche del hijo del Sebastia en la zona de autoridades y puede ser que alguna vez lo ponga pero si que veo muchas veces la furgoneta del hijo del Felix, sera que aun le queda rango del Felix o bien esas cosas no las queremos ver.