05 de juny 2009

Aquest diumenge, jo, Junqueras.

Us penjo un correu-e que he rebut, i que subscric completament:


El proper diumenge 7 de juny, els ciutadans i ciutadanes europeus amb dret de vot estem convocats a anar a unes eleccions per triar els nostres representants a la que hauria de ser la cambra del nostre Govern comú. Amb totes les seves mancances i defectes, l’espai europeu ha de ser el marc de referència comú, i el nostre espai de relació internacional; un espai que superi, com volem els independentistes, el filtre de l’Estat Espanyol i que permeti relacionar-nos amb les altres nacions d'Europa amb peu d’igualtat.


En el moment de decidir el vot, penso que hi ha tres elements a tenir en compte: l’avaluació de la formació política, el programa, i les persones candidates. De formacions polítiques i de programes electorals, no en parlaré ara i aquí. Aquests dies ja se n'ha sentit parlar abastament i qui vulgui pot informar-se'n fàcilment.


Deixeu-me, però, parlar del tercer dels elements: la candidatura. I concretament del cap de llista que Esquerra (juntament amb la resta de forces polítiques independentistes que l’acompanyen) presenta: l’Oriol Junqueras. L’Oriol és una d’aquelles persones que de manera natural desperta confiança; perquè transmet molta passió, dedicació i esforç a les tasques a les quals es dedica. És un treballador incansable, home de tracte exquisit, capaç d’encomanar l’entusiasme a les persones que l’envolten i de crear complicitats i dinàmiques de treball. Més d’un cop l’he vist passar –i amb nota- un examen de credibilitat. Davant d’un públic jove i relativament escèptic, l'he vist desenvolupar un discurs històric i ideològic que no deixa indiferent ningú. L’Oriol té la base ferma del coneixement, la credibilitat de la convicció, i l’aval de la feina feta per aquest país durant un munt d’anys.


De la mateixa manera que l’hem sentit als mitjans de comunicació explicar la nostra història com a país amb entusiasme i rigor intel·lectual, té la capacitat de liderar un equip de persones que sabran defensar amb tenacitat i solidesa, de forma ferma i alhora exquisida, els interessos dels Països Catalans i dels pobles que la llista representa.


L’Oriol és, sobretot, un historiador i un expert en economia. Des de sempre ha estudiat i ha fet història. I espero que, amb la millor coalició electoral amb la qual mai s’ha presentat Esquerra (integrada també pel Bloque Nacionalista Galego, Aralar, Els Verds, Eusko Alkartasuna, Chunta Aragonesista i Entesa per Mallorca), torni a fer història en obtenir els millors resultats mai no assolits per coalicions similars a Europa. Ens hi ajudaràs? Tots plegats ens hi juguem molt.