26 de novembre 2009

Comunicat d'Esquerra sobre l'editorial conjunt de la premsa de paper

Dotze diaris en paper han publicat avui, en una iniciativa inèdita, una editorial en defensa de l'Estatut Catalunya que han redactat conjuntament. Avui, a més, s’hi han adherit Catalunya Ràdio, RAC1 i Com Ràdio. El podeu llegir en aquest enllaç.


Us deixo també un enllaç amb les declaracions de la portaveu d'Esquerra al Parlament, Anna Simó, i el portaveu d'Esquerra al Congrés, Joan Ridao, on han valorat aquesta editorial. Poc més hi puc afegir.

Davant la imminent sentència, em reafirmo un cop més no en la constitucionalitat espanyola d’un Estatut insuficient pel nostre país, sinó en què allò decidit a les urnes cap tribunal ho pot retallar. A la gent d'Esquerra no ens cal cap sentència per tenir clar que necessitem un estat propi, però hi ha molts catalans i catalanes de bona fe que van creure que el nou text estatutari -malgrat les retallades- serviria per fer avançar l'Estat espanyol cap al federalisme. Tres anys després, els fets han evidenciat que no hi ha cap federalista a Espanya. Els successius governs espanyols del PSOE i del PP han basat, basen i basaran les relacions Catalunya-Espanya sota la màxima del "jo mano tu obeeixes". No hi ha encaix possible, i cada cop hi ha més catalans que s'adonen que la dependència d’Espanya té un altíssim cost democràtic, econòmic i social. La resposta és el dret a decidir.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

quina casualitat, a 18 dies de la celebració del referemdum per la independéncia, es posen d'acord per fer un únic editorial, de que tenen por? (el dos que l'han promogut?).

Quan podré votar el referemdum per la independéncia a Viladecavalls?
A que esperem per organitzar-lo?

Lluís Soler Turu ha dit...

Anònim,

Per organitzar un referèndum per la independència a Viladecavalls només ens fa falta gent que estigui disposada a organitzar-lo des d'una entitat, associació o plataforma ciutadana del tipus "Viladecavalls decideix". Ara mateix, pel dia 13 de desembre ja no hi som a temps, però si saps de gent disposada per muntar-lo de cara el 28 de febrer o el 25 d'abril de 2010, compteu amb mi i amb la gent d'Esquerra. El meu correu-e és slluis@viladecavalls.cat, quedem i parlem-ne.

Salutacions!