19 de febrer 2010

alguns apunts pendents

En primer lloc us demano disculpes per haver passat quasi tres setmanes sense actualitzar el bloc. Havia de fer un esprint final per enllestir la tesi i tenir a punt tota la paperassa necessària per fer el dipòsit. Finalment, aquesta setmana he pogut iniciar els tràmits del dipòsit de la tesi. Si no hi ha imprevistos, el proper 27 d'abril la defensaré davant d'un tribunal que avaluarà la recerca sobre producció d'hidrogen que he realitzat durant aquests últims anys.


Dit això, vull respondre un parell de comentaris anònims pendents. El primer feia referència a les obres d'adequació del Carrer Antoni Soler Hospital i voltants finançades pel FEIL (Fons Estatal d'Inversió Local) i, concretament, sobre el soterrament dels contenidors d'escombraries. Tot i que estaven contemplats en el projecte inicial, quan van obrir el carrer van observar que el projecte no havia tingut en compte les canalitzacions de subministraments que anaven soterrades just a la ubicació on es preveia soterrar els contenidors. Segons m'expliquen des de l'equip de govern, sembla ser que era molt complicat desviar aquestes canalitzacions perquè hi passa una línia elèctrica que dóna servei a un nombre important d'abonats. Així doncs, la regidoria d'obres i serveis ha descartat dur a terme el soterrament dels contenidors a canvi de millores en el projecte, per tal de no perdre els diners atorgats del FEIL. I avançant-me a la pregunta de quines són aquestes millores, l'únic que en sé és que encara estan negociant. Si que us puc dir que possiblement l'enllumenat amb tecnologia LED i la protecció dels contenidors amb unes tanques metàl·liques a l'ínici del Carrer Nou són propostes que estan plantejant des de l'àrea d'obres i serveis. Per part d'Esquerra, farem un seguiment del conjunt d'aquestes millores per comprovar que no es perdin diners del FEIL.


El segon comentari pendent també estava relacionat amb les obres del Carrer Antoni Soler Hospital. Primerament, el fons FEIL no permet desviar diners per "tapar forats". Si no es compensen els diners estalviats de no fer el soterrament amb millores, els diners es perdrien. Per això, com deia abans, des d'Esquerra en farem un seguiment. En segon lloc, comentar-te que l'equip de govern ens va informar dels projectes que presentaven a la convocatòria del que aquest any s'ha anomenat FEOSL (Fons Estatal per l’Ocupació i la Sostenibilitat Local), però que des de l'oposició no vam tenir cap marge de temps per presentar alternatives -ens van informar un dia abans de la data límit per presentar sol·licituds-. En aquests moments estan avaluant el conjunt dels projectes i sembla ser que en breu sabrem si accepten tots els projectes presentats.
En tercer lloc, confirmar que és veritat que una part d'aquests diners es poden fer servir per cobrir costos de personal i despesa corrent. El grup municipal de CiU ha decidit sol·licitar uns 155.000€ per cobrir sous dels professors de l'escola de música. Per mi és un error molt greu. L'escola de música no és un servei indispensable per les famílies, i menys en època de crisi. Destinar aquesta ajuda per cobrir, per exemple, despeses del monitoratge de menjador escolar o dels casals d'estiu, hauria estat molt més correcte, ja que aquests si que són serveis indispensables per les famílies on els pares i mares treballen tots dos i no es poden fer càrrec dels fills durant la jornada laboral. Quan surti la resolució, us informaré de la relació de projectes acceptats.


Aparco el tema obres i serveis, per comentar-vos que s'ha constituït la plataforma cívica VILADECAVALLS DECIDEIX [web, facebook]. L'objectiu d'aquesta plataforma és celebrar la consulta sobre la independència el proper 25 d'abril, perquè tots els empadronats/des a Viladecavalls majors de 16 anys puguem opinar sobre el futur polític del nostre país. El passat ple de setembre, des d'Esquerra-Viladecavalls vam presentar una moció que instava l'ajuntament a donar suport a les iniciatives que sorgeixin des de les entitats cíviques locals per a la celebració de consultes populars sobre la independència. Vull recordar que aquesta moció va ser aprovada. Estic segur que amb l'esforç de tothom aquesta consulta serà un gran èxit!


Finalment, per tancar aquesta nota, recordar-vos que dijous que ve, 25 de febrer, hi ha ple ordinari a les 21h on es farà efectiva la renúncia de l'actual portaveu d'ICV, en Joan Olivares. Apart d'això, també es tractaran diverses modificacions urbanístiques i una revisió d'ofici de la moció que el grup municipal d'Esquerra vam presentar el passat ple de gener. Intentaré tractar aquests temes amb més detall a la propera anotació.

4 comentaris:

Ignasi ha dit...

Bona tarda lluís, primerament felicitar-te una vegada més pel bloc i per l'esforç que esteu fent entre tots per tirar tot això endavant que, amb els temps que córren, no deu ser fàcil.

En segon lloc, aprofito per exposar una queixa que, si és possible, la pugueu traslladar a la senyora alcaldessa. Al final del carrer Nou (ara de baixada) enllacen les baixades del propi carrer, Pau Claris i el carrer Prat de la Riba de tal manera que, quan plou una mica (no cal que plogui gaire) es genera una riada d'aigua ja que l'aigua dels 3 carrers es canalitza en un mateix punt. Fins aquí tot correcte si no fós perquè el clavegueram està sempre embossat i les clavegueres no absorveixen l'aigua. Entenc que hi ha d'haver un protocol de neteja de clavegueram. És així? jo no he vist mai que es netegin les clavegueres (encara hi ha carmels de reis i en aquests dies hem de sumar el fang i la runa que baixa de les obres que estan realitzant al capdamunt del carrer).
Aquest és un tema que porta cua, amb els 2 anteriors alcaldes ja ens vam queixar i immediatament es fan les neteges pertinents.
fa un any que hem inventat un sistema els veïns amb mànegues i fent obres als nostres garatges per tal que no entri aigua dins (ja ens hem innundat 4 vegades), la gent quan passa pel carrer es deu preguntar si els veïns del carrer nou ens agrada tallar el pas de les voreres amb mànegues, però és la única sol·lució que hem trobat per no inundar-nos els nostres garatges.

Bé, no sé si m'he explicat prou, en tot cas un dia que plogui una mica pots venir-ho a veure tu mateix. El clavegueram no absorveix aigua perquè està brut, crec que hi ha un problema de vasos comunicants al final de carrer Nou ja que l'aigua surt per dins el forat de la claveguera del garatge i per últim reclamar els protocols de neteja i intentar sol·lucionar un problema que existeix des de sempre i en comencem a estar cansats.

Perdó per l'extensió del comentari.

Salut i endavant!

Ignasi

Anònim ha dit...

Totes les obres que fa aquest ajuntament són un cúmul de despropòsits que paguem els vilatans: desfase de pressupost del pavelló per oblit de les instal.lacions, de la piscina municipal, de l´arranjament del carrer Major i ara sabem que el projecte del PlanE del carrer Antoni Soler i Hospital, que porta un retràs considerable tot sigui dit de passada, no va tenir en compte unes instal.lacions per l´ubicació de contenidors soterrats que finalment no es farant. També sabem, com molt bé ha denunciat en Jordi Dueso, que el carrer tampoc cumpleix la normativa per disminuïts físics, en aquest cas visuals. I us donaré un últim detall, encara que anecdòtic al costat dels anteriors però que no deixa de ser sorprenent: el projecte inicial diu que es treurant els arbres existents (moreres de fulla caduca) i es substituirant per arbres de fulla perenna per reduïr tasques de neteja. D´aquí a pocs dies podrem comprobar que no és així.
Riera R que R!!!

Anònim ha dit...

Lluis suposo que donat que has estat molt enfeinat darrerament no has pogut comentar res respecte a la moció presentada i aprobada al darrer plè municipal respecte als pressupostos i que sembla ser que ha estat derogada. En pot fer cinc cèntims. Gràcies

Lluís Soler Turu ha dit...

Hola Ignasi,

Alguna vegada ja m'havies comentat la problemàtica de la claveguera del final del Carrer Nou. No et sabria valorar el cost de solucionar aquest problema, però imagino que no deu ser car (com a mínim obrir una rasa al carrer, modificar el traçat i les volumetries de la claveguera per evitar el problema de vasos comunicants, i tornar a tancar i reasfaltar el carrer). De totes maneres, com tu mateix expliques, l'Ajuntament també és coneixedor del problema i hauria de revisar regularment que els embornals del final del carrer. Jo també desconec si en aquests moments hi ha algun protocol de neteja i manteniment d'embornals. Traslladaré la pregunta al ple, i ja et comunicaré la resposta.Anònim 16:24,

Finalment han plantat els nous arbres al Carrer Antoni Soler Hospital però a primer cop d'ull no he sabut veure si són de fulla caduca o perenne. Coneixes quina mena d'arbres hi han plantat? Jo també miraré de fer les consultes per esbrinar-ho.Anònim 22:04,

Ara per ara, la moció d'Esquerra no ha estat derogada. El passat 1 de febrer, l'alcaldessa va sol·licitar a la Direcció General d'Administració Local que emetés un dictamen sobre la nul·litat o no de la moció que revocava les competències de l'alcaldia per ajustar partides a l'alça o a la baixa als pressupostos prorrogats. El dictamen de Direcció General conclou que la moció és nul·la de ple dret perquè revoca unes competències que la legislació vigent atorga específicament a l'alcaldia.

Arribats fins aquí, tenim el següent: el grup municipal de CiU amaga múltiples factures no reconegudes per l'Ajuntament que ascendeixen a més d'un milió d'euros però, en canvi, en lloc de revisar d'ofici tots aquests encàrrecs d'obra executada i les seves corresponents factures, que són nul·les de ple dret, el què fan és sol·licitar la revisió d'ofici exclusivament de la moció d'Esquerra que els impedeix modificar partides a l'alça i a la baixa sense passar per un ple. Tot plegat fa força pudoreta, per dir-ho d'alguna manera. Demà al ple veurem si aquesta revisió d'ofici s'aprova o es refusa... Permet-me ser prudent i no avançar-me als esdeveniments.

Salut i blocs!