13 d’abril 2010

Fem un pas endavant. Vota Sí!

El proper 25 d'abril a Viladecavalls es portarà a terme la Consulta sobre la independència. Si tens més de 16 anys i estàs empadronat al poble, t'animo a votar Sí a la independència de la nostra nació. Perquè votar "Sí" és el vot útil el proper 25A, i ho és per diversos motius:


1. Votar "Sí" serveix per fixar el dret a decidir a l’agenda política del nostre país. Tal com està la situació política actual i l'estat d'ànim de la gent, en aquests moments l’única idea que fa moure centenars de milers persones un diumenge al matí és la idea de la llibertat nacional i la del procés democràtic cap a la independència. Es va veure el 13D i el 28F, i estic segur que es tornarà a veure el 25A. Cap de les altres opcions sobre l’estatus polític del país és capaç d’una mobilització popular tan enorme com la que estan aconseguint les plataformes locals que organitzen consultes sobre la independència.


2. Votar "Sí" ajuda a perdre la por sobre el procés d’independència. Massa sovint els qui no volen que els Països Catalans decideixin el seu futur en llibertat treuen el fantasma de la divisió social, d'allò que ens separa. Aquest argument es desmunta completament quan es veuen al Telenotícies centenars de milers de persones anant a votar tranquil·lament i amb actitud festiva sobre la independència de Catalunya. Gent de totes de les edats, que parlen llengües diferents, que tenen orígens diferents, i que sobre moltes qüestions tenen discrepàncies profundes són capaces d'expressar-se lliurement a favor del "sí" o del "no" en un procés netament democràtic i profundament cívic.


3. Votar "Sí" és un vot útil per a internacionalitzar la nostra proposta d’Estat propi per a la nació catalana. Molts mitjans de comunicació internacionals s’han fet ressò de la nostra reivindicació, i avui podem dir que Catalunya comença a ser al costat dels pobles que estan a la pole position dels processos d’autodeterminació. Novament, en la tercera onada del 25A vindran observadors internacionals d’altres nacions que volen imitar el moviment de consultes que s’ha estès a Catalunya com una taca d’oli.


I després del 25A, caldrà recollir el testimoni des de les institucions. Des d'Esquerra hem fet feina: una Llei de consultes aprovada que permet realitzar referèndums, un reconeixement parlamentari de les consultes sobre la independència i la vigència del dret a l’autodeterminació de la nació catalana. Ara cal seguir treballant per, com explicava en Joan Puigcercós aquest diumenge [article], posar data a la democràcia exercint el dret a decidir: aquesta és la nova fita que l'independentisme posa a l'agenda política del país.


PS. Enllaç relacionat: Plataforma Viladecavalls Decideix [web]