30 de juliol 2010

Vilaweb es fa ressò de l'aprovació de la moció per instar al Parlament a iniciar un procés cap a la independència

Avui el diari digital Vilaweb, un dels mitjans digitals nacionals amb més lectors al nostre país, es fa ressò de la moció aprovada a Viladecavalls per instar al Parlament a iniciar un procés democràtic perquè Catalunya assoleixi la independència nacional. Avui el nostre poble es coprotagonista d'una bona notícia a nivell nacional, juntament amb Solsona i Mollerussa. Aquí us deixo l'enllaç de la notícia. Des del municipalisme, avancem. Bona feina i bones vacances a tothom!


[Vilaweb.cat]: Solsona, Mollerussa i Viladecavalls insten el parlament a convocar un referèndum sobre la independència

Al Solsonès s'acorda per unanimitat · Unió i el PSC s'abstenen a l'Alt Urgell

Els ajuntaments de Solsona, Mollerussa (Alt Urgell) i Viladecavalls (Vallès Occidental) van aprovar ahir mocions similars que insten el Parlament de Catalunya a convocar un referèndum sobre la independència. El ple de l'Ajuntament de Solsona va aprovar la moció per unanimitat, si bé aquesta no esmenta explícitament la 'independència'. En canvi, sí que ho fan les mocions de Mollerussa i a Viladevalls, que no van aconseguir el suport de tots els grups del consistori; per exemple, els regidors de CiU van votar opcions diferents.

Aprovada per tots els grups municipals (ERC, el Comú, PSC i CiU), la moció de Solsona demana al parlament que convoqui un referèndum per a començar una nova etapa històrica, amb la implicació de les institucions i de la societat civil. El batlle, David Rodríguez, va destacar durant el ple que, vista la sentència estatutària, ara cal superar el marc jurídic espanyol i exercir el dret a l'autodeterminació.

La moció també recorda que el 95% dels solsonins que van participar en la consulta sobiranista celebrada el passat 13 de desembre van votar a favor de la independència (26% de participació). El text serà tramès ara a la presidència de la Generalitat i al parlament català, al congrés i a la casa reial espanyola, i al Parlament Europeu.

Mollerussa i Viladecavalls

El Ple de l'Ajuntament de Mollerussa (Pla d'Urgell) va votar ahir a la nit una moció per instar al Parlament a convocar un referèndum sobre la independència de Catalunya. La moció va aprovar-se gràcies als tres vots d'ERC -que la va presentar- i als quatre de CDC. Els vuit regidors del PSC, que governa amb minoria al consistori, es van abstenir al costat dels dos regidors d'Unió, aplegats al grup municipal de CiU.

L'Ajuntament de Viladecavalls (Vallès Occidental) també va aprovar ahir una moció molt similar a la de Solsona i Mollerussa, que insta el parlament a iniciar un procés democràtic cap a la independència. En l'últim ple del curs polític, el text es va aprovar amb 5 vots a favor: 2 d'ERC, partit que el va presentar i 3 de CiU; els altres regidors de CiU es van dividir en 2 abstencions i 1 en contra; els 2 regidors d'ICV es van abstenir; i els 4 restants hi van votar en contra (1 de PVA i 2 regidors no adscrits).

En concret, com explica Lluís Soler, regidor d'ERC, la moció insta el Parlament de Catalunya 'a iniciar un procés democràtic per tal que Catalunya assoleixi la seva independència nacional i es constitueixi en un estat independent, de dret, democràtic i social integrat a la Unió Europea, mitjançant la celebració d'un referèndum popular'.

1 comentari:

Emili ha dit...

Noticia apareguda a l'Avui/el Punt

http://avui.elpunt.cat/noticia/article/-/-/201891.html?piwik_campaign=mail&piwik_kwd=mail&utm_source=mail&utm_medium=mail&utm_campaign=mail