22 de juny 2007

La Flama del Canigó: tot un poble en moviment

Demà a la tarda a Viladecavalls arribarà la Flama del Canigó, símbol de la unitat dels Països Catalans. Ja fa uns quants anys que, abans de celebrar la revetlla de Sant Joan, participo en aquest acte popular, simbòlic i emotiu. Després de recórrer els carrers del poble, la Flama arriba a la Plaça de l’Ajuntament on encén el pebeter.

Recordo molt especialment els relleus de l’any passat. Aquell va ser l’últim acte que la Glòria i jo vam poder organitzar com a regidors de l’equip de govern, i va ser especialment emotiu. Havíem centrat els nostres esforços en revitalitzar l’arribada de la Flama. Volíem que, a Viladecavalls, la Flama també esdevingués un símbol d’unitat popular a nivell local. Volíem que la Flama unís els dos grans nuclis urbans del nostre poble que, com sabeu, es troben separats físicament per l’autovia. Des d’Esquerra sempre hem treballat des de tots els àmbits perquè la gent de Viladecavalls comparteixi el mateix projecte de poble, un projecte comú per tothom.


La nostra aposta va ser arriscada, però vam comptar amb el suport de tècnics municipals, la comissió ciutadana de la Flama del Canigó i les entitats i associacions del municipi. L’arribada de la Flama, des de Can Trias fins al Casc Antic, va ser possible gràcies a la participació i l’esforç de tots i totes. L’èxit de l’any passat va ser fruit de l’esforç de cadascuna de les més 100 persones que van portar la Flama del Canigó a Viladecavalls. El mèrit, una cop més, va ser del poble.


Després de l’èxit de l’any passat, res ni ningú podrà impedir que la Flama del Canigó continuï arribant a Viladecavalls. La Flama ha esdevingut símbol de cohesió entre els barris del poble i, alhora, símbol de la unitat dels Països Catalans.


Una vegada més, enguany torno a participar als relleus com a corredor. Durant els 5 Km de recorregut, la Flama passarà de mà en mà, avançant amb la gent, transportant sentiments. L’esforç i la participació de tots i totes és el què mantindrà viva la Flama a través dels temps: la Flama de tot un poble en moviment.


PS: Em veig amb l’obligació de seguir denunciant que l’Il·lustríssim Sr. Homs continua portant a terme la seva “caça de bruixes” personal. Les seves decisions totalitàries només es guien per la venjança i la intimidació. Aquest cop torna a carregar contra el personal laboral i funcionari de l’Ajuntament: dimecres passat va ordenar els acomiadaments improcedents de la tècnica de comunicació i del tècnic de promoció econòmica. Tot plegat sap greu, però com diu el mateix Il·lustríssim “ara sabrem qui mana”.