24 d’octubre 2007

Demà dijous, ple extraordinari a les 18h

Dijous passat, la Glòria em va trucar per comunicar-me que l'havien convocat a una comissió informativa d'un ple extraordinari. Com ja us podeu imaginar, jo no en sabia res ni havia rebut cap convocatòria. La "generositat" de l'Il·lustríssim només permet la presència d'un membre d'Esquerra a cada comissió informativa. Bé, no passa res, la presència d'un membre de cada grup municipal és el mínim que marca la llei. Almenys la pressió política efectuada ha obligat a l'Il·lustríssim i la seva majoria a complir l'ordenament jurídic en aquest sentit. És el primer cop des de l'inici de la legislatura que l'equip de govern compleix el què marca la llei en matèria de comissions informatives. Ja era hora.


La sorpresa se la va emportar la Glòria quan va arribar a la comissió informativa i es va trobar una nodrida representació d'assessors de CiU allà asseguts. Mica en mica, anem descobrint les funcions reals de persones com Toni Florido, Susanna Salvador o Josep Faure. Ja vaig escriure fa unes setmanes que aquests càrrecs de confiança actuarien com a regidors a l'ombra. Com podeu veure, no m'equivocava. L'Il·lustríssim i la seva majoria veten la presència a la comissió informativa dels regidors de l'oposició que hem estat escollits democràticament però, en canvi, a la citada comissió hi assisteixen tots els seus càrrecs de confiança. Algú necessita alguna prova més clara de que aquestes persones són comissaris polítics que actuen de regidors a l'ombra?


En fi, demà a les 18h tenim ple extraordinari. Entre els punts de l'ordre del dia, hi trobem temes interessants com la proposta d'ordenances fiscals pel 2008 o el plec de clàusules per la selecció d'un arrendador financer (lísing) per al subministrament de gespa artificial als camps de futbol municipals. Sí, ho heu llegit bé. Sembla que l'equip de govern tira l'Ajuntament per la finestra i ha decidit posar gespa artificial als dos camps de futbol municipals. I el més curiós és la fórmula del lísing per fer front a la despesa, una fórmula que es fa servir sovint per pagar bens mobles, com per exemple vehicles o ordinadors. Però un lísing per pagar gespa? Ho trobo ben estrany. Jo em pregunto què passaria si el pagador (que en el nostre cas serà l'empresa municipal Viladecavalls Multigestió SL) deixés de pagar les quotes d'arrendament de les gespes per algun motiu X. Seria ben curiós veure com l'arrendador arrenca la gespa i se l'emporta dels camps de futbol.


Tinc la sensació que serà un ple distret... Suposo que per això l'han convocat a les 18h. Convocar un ple a les 18h és una mesura per dificultar l'assistència al ple, tan del públic com dels regidors de l'oposició. Hi ha molta gent que a aquella hora encara tenim obligacions laborals. Jo mateix, tinc obligacions docents fins a les 19h a la UAB i, a hores d'ara, encara estic buscant algun professor que em pugui substituir a l'última hora de classe per poder assistir al ple. No els costava res convocar el ple a les 21h. Com sempre. Però l'Il·lustríssim i la seva majoria ja ens tenen acostumats a la seva particular "generositat".

2 comentaris:

Carles Rodríguez ha dit...

Totalment d'acord Lluís. Volia fer un post al meu blog sobre el mateix tema, però crec que al teu ja queda prou clar. A mí tampoc em van convocar a aquesta comissió informativa, però vaig assistir com a suplent del Joan Olivares. És curiós com en aquest Ajuntament ràpidament passem de ser regidors a "suplents de". Però com diu l'alcalde, hauriem de callar perquè estem molt ben pagats. I, a més, si volem que el primer tinent d'alcalde, Paco Vega, no s'enfadi amb nosaltres, hauriem d'abstenir-nos de presentar alegacions i escrits demanant coses. Entorpim la bona tasca de govern. Espero que, finalment, puguis assistir al Ple.
Salut!

Lluís Soler Turu ha dit...

Ahir ho van tornar a deixar clar. L'Il·lustríssim i la seva majoria són incapaços de dialogar amb la resta de grups municipals del consistori. Completament d'acord amb tot el que exposes. Salut Carles!