13 de juny 2010

El Congrés d'Esquerra-Vallès Occidental escull els candidats i candidates a les eleccions del Parlament de Catalunya 2010

Divendres passat, la militància d'Esquerra al Vallès Occidental vam celebrar Congrés comarcal per tal d'escollir els 11 candidats i candidates de la comarca a les llistes del Parlament. En Marc Sanglas, militant d'Esquerra a Sant Llorenç Savall i actual Secretari de Política Municipal del partit, va ser escollit com a primer candidat de la nostra comarca.


Vaig conèixer en Marc l'any 2002. Aleshores ell era el President comarcal d'Esquerra al Vallès Occidental i ell va ser un dels que va aconseguir engrescar-nos a una colla de persones per entrar a militar al partit i fundar la Secció Local d'Esquerra-Viladecavalls. D'això ja en fa vuit anys. Al llarg d'aquests anys n'hem passat de tots colors, i quan hem tingut algun problema, en Marc sempre ha estat disposat a venir a donar-nos un cop de mà. Per això estic segur que en Marc farà moltíssima feina per la comarca i pel país si surt escollit com a diputat. Personalment, treballaré fort perquè així sigui i Esquerra torni a ser decisiva al Parlament aquesta tardor.


Aquests som els candidats i candidates de la comarca que acompanyarem en Marc a la llista d'Esquerra al Parlament: Arés Tubau (Rubí), Isaac Albert (Terrassa), Helena Solà (Cerdanyola del Vallès), Juli Fernàndez (Sabadell), Rosa Rovira (Santa Perpètua de Mogoda), Marcel Coderch (Sant Cugat del Vallès), Lurdes Serra (Ripollet), Lluís Soler (Viladecavalls), Txell Ricart (Vacarisses) i en Joan Ballbè (Ullastrell). Per mi és un orgull formar part de la candidatura que aquesta legislatura haurà de votar al ple del Parlament la Iniciativa Popular per la convocatòria d'un referèndum oficial sobre la independència. Primer, però, haurem de fer la recollida de signatures més important que s'hagi fet mai a Catalunya. I des d'Esquerra hi dedicarem tots els esforços.


I aquests últims dies hem pogut sentir algunes veus i opinadors que critiquen la Llei de Consultes i/o que estan preocupats pel fet que sigui el govern espanyol qui hagi d'autoritzar la consulta... doncs només els diré que s'atreveixin a denegar-la. Si entre tots vam saber articular una potent resposta quan el govern espanyol va intentar prohibir la consulta no oficial del 13-S a Arenys de Munt, resulta fàcil d'imaginar l'impacte sobre l'opinió pública catalana i internacional que tindria una negativa del govern espanyol a autoritzar el referèndum.

Hem recorregut molt camí, però encara queda molt camí per recórrer. Perquè malgrat el soroll, sabem d'on venim i sabem on anem. Quan Esquerra és forta, el país avança. Quan Esquerra és forta, Catalunya decideix.