08 de juny 2010

El Parlament de Catalunya admet a tràmit la Iniciativa Popular per un referèndum oficial sobre la independència

La mesa del Parlament de Catalunya ha admès avui a tràmit la Iniciativa Popular (IP) per fer un referèndum oficial sobre la independència de Catalunya, gràcies a la Llei de consultes populars impulsada per Esquerra. A partir d'ara, s'iniciarà la recollida de signatures necessàries (mínim 220.000) perquè el Parlament convoqui un ple en què es votarà la convocatòria d'un referèndum oficial. I no en tingueu cap dubte: la militància d'Esquerra serem al peu del canó recollint signatures per poder celebrar el referèndum.


La jornada que avui s'ha viscut al Parlament és històrica. Un pas ferm cap a la celebració del referèndum oficial per decidir democràticament el futur de Catalunya. Mentre el TC amenaça amb una sentència que retallarà encara més l'Estatut, el poble de Catalunya ha articulat la millor resposta: paperetes i urnes. Contra la seva sentència, la nostra democràcia.


Us recomano llegir la declaració d'en Joan Puigcercós sobre l'admissió a tràmit de la IP per celebrar una consulta popular oficial per la independència:

"Avui, 8 de juny, ha estat admesa a tràmit la Iniciativa Popular presentada per la Coordinadora Nacional per la Consulta sobre la Independència, d'acord amb allò que permet la nova Llei de Consultes Populars per via de Referèndum, que en el seu article 21 diu: “Els ciutadans de Catalunya poden promoure la convocatòria d’una consulta popular en l’àmbit de Catalunya si està avalada almenys pel 3% de la població.”

Així doncs, arran de l'aprovació, a proposta d'Esquerra, de la Llei de Consultes Populars, el Principat de Catalunya ha iniciat un procés irreversible cap a la celebració d'un referèndum oficial per a decidir el seu futur. Aquest fet històric coincideix amb la mobilització de centenars de milers de persones que han impulsat consultes sobre la independència en els seus municipis.

Fa més de dos anys que els mitjans de comunicació ens pregunten als polítics quina ha de ser la resposta a una sentència del Tribunal Constitucional. Doncs bé, aquí tenim la millor resposta: donar la paraula al poble sobre el futur de Catalunya. Preguntar a la gent, practicar la democràcia. Contra el Constitucional, referèndum. Contra el centralisme, democràcia.

La Comissió Promotora de la Iniciativa Popular reclama el suport de milers de fedataris per tal d'aconseguir les 220.000 signatures requerides. En aquest sentit, anuncio que la gent d'Esquerra Republicana de Catalunya hi abocarem totes les nostres forces, incorporant els nostres militants i simpatitzants, com a voluntaris, per a recollir aquestes 220.000 signatures, i moltes més si és possible.
Aquest és un moment transcendent. Ni un sol dels catalans i catalanes que hem somniat veure aquest país lliure podem restar inactius. Tot i que encara queda un llarg i difícil camí, l'hora de la veritat s'acosta. I no serem les dones i homes d'Esquerra els que defallirem davant del repte. Faig una crida a la resta de partits catalanistes perquè siguin valents i ens acompanyin en aquest camí.

Avui mateix donaré les instruccions per a que la gent d'Esquerra prioritzi, fins i tot per davant de l'activitat electoral, la recollida de signatures per a poder celebrar el referèndum. Volem ajudar la Coordinadora a tenir les signatures abans de les properes eleccions al Parlament. Si ho aconseguim, només quedarà un escull per a què el referèndum es pugui celebrar: que hi hagi una majoria política en el nou Parlament disposada a tirar-lo endavant. I això, la ciutadania tindrà la possibilitat de decidir-ho en aquestes properes eleccions. Puc donar la meva paraula que les diputades i diputats electes en nom d'Esquerra hi donaran el seu suport incondicional. Ara toca ser valents."