23 de març 2007

Ací estem!

Avui dijous ha estat un dia estrany. Una mescla de sensacions m’envaeix el cos. Per una banda, estic content del clam empresarial que avui al migdia s’ha fet sentir a l’aula magna de l’IESE, a Barcelona, reclamant un aeroport transoceànic gestionat per la Generalitat de Catalunya. Mentrestant, la campanya per un aeroport intercontinental ja ha superat les 6000 adhesions.


Per l’altre cantó, em sento impotent quan veig que el govern valencià ha ordenat el tancament imminent dels repetidors de TV3 al País Valencià. Des del meu punt de vista, aquest tancament és un clar atemptat contra la llibertat d’expressió, i un atac frontal contra la comunicació en llengua catalana als Països Catalans. L’únic que puc fer és denunciar-ho. Sobre aquesta qüestió, us penjo un vídeo de vilaweb TV amb declaracions de l’Eliseu Climent (ACPV), Jaume Mateu (OCB) i Jordi Porta (OC): Si entren, ho faran per la força.

Ja us ho deia l’altre dia. Espanya és així, tan és que governi l’esquera espanyola o la dreta espanyola. Perquè, per sobre de tot, són espanyoles. La seva concepció d’estat, centralista i rància, ens ofega a tots. Però, qui sap, potser alguna cosa es mou quan fins i tot els empresaris catalans comencen a alçar la veu per exigir que, 300 anys després de la derrota d’Almansa, s’aturi el tracte colonial que encara rep el nostre país.


PS: aquesta setmana vaig carregadíssim de feina, no he tingut ni un sol moment per escriure al bloc. De totes maneres, no em voldria oblidar de saludar en Xavi Lleberia, militant de la Secció Local d’Esquerra de Viladecavalls, i recomanar-vos el seu bloc personal. A Can Xaviet hi podreu trobar de tot: anàlisi política, reflexions personals, vivències castelleres i eufòria blaugrana. Com més serem, millor ens explicarem! Ah, i gràcies per l'enllaç!